JSEM MÁMA ❤️

-MY FIRST BIG ADVENTURE-
Jsem máma.
Musím přiznat, že je to zvláštní pocit uvědomění, že jsem vlastně dobyla ženského vrcholu.
Samozřejmě, že kariéra, cestování, poznání nepoznaného, to vše se jeví jako dobytí. Pro každého je to něco jiného.
I pro mě bylo.
U mě to byla kariéra a rodina přijde až přijde.
Ale pak člověk potká někoho kdo mu ukáže a pomůže mu otevřít svou vlastní, opravdovou bytost.
Té mé bytosti se to stalo. Splnilo. Někdo opravdu přišel a naplnil ji láskou a štěstím naprosto.
A v tu chvíli mi nepřišlo divné na chvíli vše „zahodit“ a jít po cestě budoucí a teď už 6ti denní maminky.
Proto píšu dobytí ženského vrcholu. Jelikož ač jsem šla a viděla jinou cestu, tohle bylo někde hluboko ukořeněné.
Ach a jak se mi teď protočil život.
Ne proto, že mám ,,povinnosti a už si nikdy neužiji a budu se muset pořád o někoho starat atd.“ (Ano, tohle i mnohem horší šílenosti mi věšeli lidé na nos).
Ale protože od 20.6 budu navždy nosit své srdce mimo své tělo. A budu se dobrovolně už navždy bát. A už nikdy nebudu chtít ten poslední kousek koláče a v noci nebudu spát a občas budu smutná, protože se to na mě neusmálo a nebo se naopak začalo usmívat po někom jiném.
Jiné ženě.
Ale hlavně od 20.6.2017 jsem začala milovat. A pocítila jsem záplavu lásky. Štěstí. Cítím takové věci, že denně děkuji Bohu za to co mi dal a za to, jakou sílu mi dal opustit to, co mě dlouhodobě mučilo a bránilo být kým jsem být mohla, být měla.
Že do mé cesty za tak krátkou chvíli poslal dva muže, pro které mé srdce a duše udělali obrovské místo a celé ho zaplnili.
Dnes je 25.6.2017.
Já sedím na balkoně u rodičů pod okny mého dětského pokoje kde je postýlka mého prvorozeného syna.
Prší a já koukám na kočárek ve kterém spí třetí muž a láska mého života.
Bez té první bych nevznikla já, bez té druhé má třetí – Nathaniel.
Bez všech dohromady by nebyla má mysl, mé srdce a duše jedno.
Dnes už mi jsou všechny bolestivé věci šumák.
I když se pořád snaží.
Už nemusí.
Neviděla jsem nejvyšší hory (krom Pico de Teide), nebyla v Jeruzalémě (tam jednou budu), nevystudovala vysokou, ale stala jsem se matkou. Vlastníma rukama jsem si svého syna vytáhla.
Je to můj nejkrásnější 9ti měsíční a 6ti hodinový projekt. Který stál, stojí a navždy bude stát za to.
Už se ničeho nebojim, našla jsem vnitřní klid.
Jsem máma.

6 comments

  1. Zdravim, jsem za tento blog opravdu moc rada. Vzdycky ses mi libila jako herecka a proto mne potesilo, kdyz jsem se dozvedela o tom, ze jsi stejne tehotna jako ja. Na tvuj instagram mne nejdrive privedla zvedavost jak asi to tehotenstvi proziva nekdo jiny. Uz proto, ze jsme s terminem byli dva dny od sebe ( mimochodem kluci se nam i o ty dva dny od sebe narodili 😘 ) . O to vic jsem byla nadsena, ze na spoustu veci mas stejny nazor. Ze vsech stran jsem poslouchala ty klasicke rady, ale vnitrne s nima nesouhlasila. Vzdyt ten maly clovicek uvnitr mne nic jineho nez jsem ja nezna. V klidu si tam 9 mesicu hovi a pak nejen to, ze prijde do velkeho nezmameho sveta jeste ho mam nechat samotneho a ignorovat jeho plac ? Uz jsem si zacala rikat, ze kdyz mi to vtloukaji vsichni do hlavy tak to bude asi pravda… Takze ted koukam na sveho synka jak vedle mne pokojne spinka a za nas za oba velke diky.

  2. Evi musím klanit poklonu. Je to neuvěřitelné. Jsi strašně moc šikovná. Nádherně jsi to napsala. Pokračuj dál. Budu při tobě vždy držet a vědět že jsi nejlepší z nejlepších. Jsem ráda že jsem nepřestala v tebe věřit a věřím dál do nekonečna a ještě dál. Jsi skvělá Evi.

  3. Ahoj Evi 🙂 Musím říct, že jsi mě svým novým blogem opravdu velice potěšila. Tvé příspěvky jsou moc hezky napsané. Velký obdiv, že jsi se s miminkem pustila i do psaní blogu. 🙂 Jsi moc příjemná zpěvačka a herečka. Ještě jednou děkuji za blog 🙂

  4. Nadherne napsane. Ja jsem rodila o 2 dny pozdeji (22.6.2017), take prvniho syna. Je skoro o 7 tydnu predcasne narozeny a i pres to co vse s tim souvisi jsem ten nejstastnejsi clovek na svete, ze uz ho mam u sebe!!! Vsechny pocity a myslenky, ktere si zde popsala citim uplne stejne. Od A. narozeni mam pocit, ze jsem se teprve nasla a muj zivot je ted uplny…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *