DOKONALÉ INSTAGRAM MATKY

Je právě 23:18 úterý 25.7.2017.

Mám ráda večery a celkově jsem vždy ráda ponocovala.

I teď je to jediná věc, na kterou nostalgicky vzpomínám.

Prý nostalgicky! Je to teprve měsíc a pět dnů, co jsem se stala mámou (ještě mě to chvíli nechejte opakovat dokola prosím!), takže tomu není tak dávno, co jsem chodívala spát po půlnoci.

Miluju ten noční klid. Mám pocit, že člověku pak chodí inspirace tak nějak sama. Přes den je rušen všemi možnými vjemy, které už ani nesleduje, ale tak nějak vnitřně ho rozhodí, ať chce nebo nechce.

Ale večer ne. Večer už všichni spí, pouliční lampy svítí, sousedé koukají na televizi, potulný kočky mňoukaj a můry narážej do oken lidí, kteří mají naplno rozsvíceno, protože se bojej tmy!

Jo, to jsem byla dlouhou dobu já. Šíleně dlouhou dobu. Byla jen dvě místa na světě, kde jsem mohla spát po tmě. Starý italský byt mojí sestry a byt, kde jsem kdysi bydlela se spolužačkou.

Ze tmy jsem prostě vždy měla strach. A do teď mám. Ach, ta lidská fantazie! Nejvíce se bojím toho, že tam bude něco, co si nedokážu představit.

Ale teď už se to všechno změnilo. Teď už nejde o mě, chráním něco mnohem důležitějšího – stala se ze mě lvice, která chrání mládě.

Vážně si tak občas připadám.

Změnila se spousta věcí. To už pár měsíců před tím, než se Nathan narodil.

Začalo to tím, že jsem si zamilovala brzká rána a snídaně.

Vždy večer usínám s tím, že si představuji nějakou pěknou věc, kterou udělám následující den.

Takové motivační usínání. Někdy před spaním naladím tak, že nemůžu ani dospat.

A poslední těhotenské dny se všechny mé “motivační myšlenky“ týkaly snídaně.

Ale všechny.

Šíleně jsem se začínala těšit na ranní vánočku s máslem, kakao a jahody, müsli s jogurtem a kávou, chleba s máslem a rajčaty (posolenými!), áách. Tohle jsem milovala. Milovala jsem to najednou natolik, že jsem se budila ve čtyři hodiny a s nadšením z okna vyhlížela svítání.

Pak jsem si šla klidně znova lehnout, jen jsem musela mít to ranní snídání!

Teď je vše zase trochu jinak…

Ráno jsem ráda, když malý vydrží spinkat do devíti.

Většinou nevydrží a už od sedmi kouká.

“Už od sedmi?“ často se mi smějou jiné maminky. “Ty jsi nějaká vybíravá, my jsme rády, že nás nechá spát alespoň do čtyř!“

Asi jo, asi jo. Ale musíte uznat, že je to pro mě trochu šok. Vždycky to byla tak trochu moje volba, kdy se probudím!!

Děkuji Bohu za to, jak je Nathan klidné dítě. Že mám čas i na sebe, na své psaní, na své knížky.

Je pravda, že mi ve všem dost pomáhá rodina. Přes léto jsme všichni v domečku u rodičů. Opravdu “full house“, což se může občas zdát dost na hlavu, ale když člověk potřebuje pomoct, tak tady vždy někdo je.

Takže ta největší jízda nám vlastně začne, až budeme úplně sami v Praze, a to se taky blíží rychlostí blesku.

A to je to, k čemu jsem se chtěla dostat.

.

.

DOKONALÉ INSTAGRAM MATKY.

.

.

Poslední dny si občas prohlížím internet a koukám na takové ty profily aktivních maminek.

Maminek, které denně postnou více než čtyři fotky sebe nebo dítěte a k tomu hodí popisky, kde byly, co vše stihly, co jejich ratolesti mají nového na sobě, jak dnes stihly výbornou masáž, veganský oběd, kafíčko s kamarádkou Hankou, kosmetiku a ještě pocvičily zadeček u Sexu ve městě.

.

.

Já jsem tady.

Sedím ve vytahaných teplákách, které mi vždy jemně sexy sklouzávaly po bocích – teď je mám narvaný přes povislý zadek. V tričku, ve kterém se mi rýsovala postavička – nyní je poblinkané snad už ze všech stran a vím, že měnit si ho nemá absolutně cenu, protože to za chvíli bude to stejné. A můžu si číst internetové diskuze na téma, co dělat, aby mé dítě po kojení neblinkalo, jak chci. Dělat během kojení pauzy, masáže, kotrmelce, malovat obrazy (!!!), ono se stejně vždycky poblinká! Takže sedím tu s pineapple účesem na hlavě a “bonboňérou“ před sebou (protože ty návštěvy prostě nic jiného nenosí a nemůžu to nechat ve špajsce, co bych to byla za člověka).

Sedím a koukám na ty matky s dokonalým účesem a makeupem, které mi radí, jak “na to“ a “s úsměvem“.

.

.

Mě vám chytla taková depka! Připadala jsem si najednou úplně neschopná.

Jak to ty maminky dělají?

KDY to ty maminky dělají?

Mně by trvalo celý den jen upravit tu fotku na Instagram a ony tam dají rovnou čtyři a ještě o tom stihnou natočit video na Youtube.

Pravda je, že tyto profily fungují náramně motivačně, ale dokáží vyvolat i přesný opak.

Ale tak jo, je pravda, že některé ty věci jako makeup a vlasy se stihnout dají, pokud malý spí nebo někdo hlídá. A pokud někdo bude hlídat mně, tak slibuju, že Milku vyměním za řapíkatý celer.

Takže uzavírám sázky! Příští týden mi končí šestinedělí. Pak se vracíme zpět do Prahy, kde již budeme úplně sami.

Stanu se tedy superinstamatkou.

Aktivní denní cvičení, denní makeup, uklizený byt, navařeno, napečeno, sexy oblečky, čtyři fota na Instagram a řapíkatý celer u Sexu ve městě.

Ale až přespříští týden.

Teď se jdu dívat na Kutila Tima se Studentskou pečetí.

11 comments

  1. To je tak krásně napsané a ještě krásněji se to čte 😊 Evi přeji klidný a pohodový večer 😊 PS: nádherná fotka 😊

  2. Tvý články zbožňuju 🙂 To se tak hezky čte 🙂 ♥ Ikdyž nejsem máma, ale hrozně chci, ale asi za pár let, tak si to hrozně ráda čtu a děkuju za to ♥ Je to boží

  3. Moc hezký článek 😍 mluví mi z duše ☺️ vždycky jsem si pak připadala strašně neschopná 🤷🏻‍♀️

  4. Ach… Dekuji… Zrovna dneska jsem vzteky u jednoho takoveho profilu sezrala (jinak se tomu rict neda jakou rychlosti do mne zahucela) celou cokoladu kterou jsem pak otocila abych se teda podivala kolik, ze teda to ma tech kalorii. Pak jsem z toho bulela pul dne, ze jsem snad jedina.

  5. Přeji vám krásný slunečný den! Moc krásně napsaná písmenka jako ostatně všechny co sem píšete.Z vašich písmenek a hlavně z vás vychází velká krása a pozitivní energie.Pro mě jste velice nádherný člověk který umí vnímat všechny ty věci okolo které mnozí z nás nevidí.Vy je vnímáte cítite a umíte je naplno prožít a ještě nám tu o nich krásně napsat.Díky vašim písmenkům mám vždy krásnější den.Člověk by se měl mít na co těšit ale měl by to také vnímat jako dar protože nic není samozřejmost.Už jen to že se ráno můžeme probudit a otevřít oči považuju za nejvíc věc na světě a když nám k tomu ještě vysvitne slunce je to jedna velká krása.Já teď jednu krásu také zažívám na pár dní mám vedle sebe holčičku které říkám že je nejkrásnější na světě ne proto jak vypadá ale proto co dokázala.Vyhrála boj s rakovinou s nádorem mozku a já si velice vážím každého okamžiku kdy můžu vnímat její nádech výdech smích hltám každé její slovo.Svojí nejkrásnější holčice není doopravdy moje říkám že je to moje pohádková vílá motýlek na louce který poletuje okolo nás.Už jen to že jí můžu držet za ruku a šeptat jí do ouška jsem tu pro Tebe je pro mě velká věc.Už přes dva roky zažívám s touhle nádhernou bytostí věci ktreré se nedají ani popsat protože tak moc jsou silné a intenzivní.Proto vnímejme každý okamžik naplno protože znova už přijít nemusí.Tak krásné ráno den i noc vám i Nathanielovi a mnoho krásných neopakovatelných a intenzivních zážitků.JSOU LIDÉ DÍKY KTERÝM JE SVĚT KRÁSNĚJŠÍ PROSTĚ JEN PROTO ŽE TU JSOU.Tak já si jdu obejmout svoje malé zářivé slunce a jdu si naplno užít ten okamžik že je vedle mě někdo komu můžu říct JSI MŮJ OPRAVDOVÝ PŘÍTEL A KAMARÁD.

  6. Haha! Díky za článek! Naší malé je měsíc a šest dní a cítím se úplně stejně! Jediné, co stíhám (a jsem na to patřičně hrdá!!) je obden péct celozrnný „good-for-breastfeeding-done-in-five-minutes“ jablečný koláč, jako že aspoň něco. Pak rychle, rychle, než se vzbudí, aspoň vyžehlit, posbírat špinavé pleny odložené všude možně, najíst se, když to půjde, a už zase k dítěti 🙂 Držím palce!

  7. Úžasný článek a hlavně celý blog 😉 Sice nejsem máma (i když bych chtěla, ale to asi ještě nějakou dobu potrvá), ale tvoje články jsou úžasný a skvěle se čtou. A třeba mi nějaké tvoje zkušenosti pomohou do budoucna 😉 Děkuji 😉 PS: krásná fotka, malej je boží 😉

  8. Dekuji za krasny clanek, Evi ❤️ Jeste nejsem mama, studuju na vysoke skole. Nicmene od te doby, co Vas sleduju, mam pocit, ze se na materstvi tesim, ze to bude vyssi level zivota. Vazne me bavi cist si tento blog, ktery pise nadherna mlada maminka! Diky! 💜💜

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *